Veckans middagstips: kycklingwok med lime, chili, färsk koriander och cashewnötter

Jag är svag för kombinationen lime, chili, koriander och cashewnötter. Just nu är jag svag för allt som innehåller färsk koriander – det är ju så gott! Den här kycklingwoken innehåller dessa godsaker och är otroligt god. Får du cashewnötter över? Perfekt mellis till en kopp kaffe.

IMG_2583

DU BEHÖVER (4 pers)

1-2 vitlöksklyftor
2 msk limesaft
rivet skal av ½ lime
1 handfull färsk koriander
1 tsk jordnötssmör
en bit färsk chili (ta efter hur stark du tror att du gillar)
2-3 dl kokosmjölk
en röd och en gul paprika
½ purjolök

600 gram kycklingfilé
en stor näve cashewnötter
1 tsk currypasta

IMG_2586

Skiva kycklingen i grytbitar och stek den vid sidan av i kokosolja. Krydda med flingsalt.

Hacka chili och vitlök. Skär purjolök och paprika i skivor. Hetta upp en panna med kokosolja och fräs vitlök, chili och purjolök. Pressa över limesaft och blanda i skal av lime. Tillsätt sedan currypasta och rör om ordentligt. Hacka färsk koriander och tillsätt i grytan. Häll på kokosmjölk och jordnötssmör, rör om och låt koka upp. Sänk därefter värmen något och lägg i kycklingen. Låt småputtra så att smakerna sätter sig. Tillsätt sedan paprika och cashewnötter och låt stå en stund innan servering.

Vi åt ris till kycklingwoken, men det är också gott att äta röda linser till. En fräsch sallad med avokado och mango fungerar också precis lika bra, eller varför inte äta woken precis som den är?! Prova vad du gillar!

Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s