Mellanmål: ananas- och blåbärssmoothie

Jag tror aldrig att jag har upplevt att tiden går så hiskeligt fort som nu när jag är föräldraledig. Dagarna bara springer förbi. Snart är det jul hörrni. Det är inte klokt. Som julälskare har jag redan börjat planera hur vi ska pynta huset till advent. Tänk ett hus att julpimpa. En kan bli lyckligare för mindre.

Jag försöker att bli lite bättre på schyssta mellanmål just nu. Ofta blir det en banan eller något ägg i farten. Ingen ont om bananer och ägg men jag kan tycka att jag kan optimera kosten litet bättre. Dessutom har banan och ägg varit min räddare i nöden i sex månader de flesta dagarna och jag känner mig redo för att göra mina mellanmål mer roligare och näringsrika. Även om dagarna fortfarande är intensiva för mig känner jag att det är roligare att äta om vi planerar, förbereder och lagar bra käk.

Ibland äter jag mellanmål och ibland inte. Mellanmål är ju ett bra sätt att hålla sötsuget borta eftersom vi äter mer regelbundet och det hjälper oss att inte bli tokhungriga. Med hjälp av mellanmål blir vi ofta mindre benägna att slänga i oss lite vad som finns till hands när suget faller på. Mellanmål är dock inte någon nödvändighet. En del människor tycker att mellanmål är bra inslag i deras kosthållning och det hjälper dem att hålla sig mätta och nöjda över dagen. Andra håller sig till frukost, lunch och middag. Som allt annat är mellanmål inte svart eller vitt. Att äta mellanmål bara för att tycker jag inte fyller någon funktion, utan bäst är givetvis att våga pröva sig fram. Håller du dig mätt och får i dig tillräckligt med energi behöver du inte äta mellanmål.

Idag tipsar jag om en av mina favoriter: ananas- och blåbärssmoothie. Friskt och sött!

IMG_2850

DU BEHÖVER:

1 dl blåbär
en näve frusen ananas
2-3 dl mandelmjölk
1 krm vaniljpulver
1 ägg

Mixa samman och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s