För varje nej du får på vägen är du närmare ett ja

God morgon måndag!

Sista veckan innan adventsmyset och allt vad gäller jul drar igång. Jag är pepp på att julpynta vårt hus. Det känns magiskt att ha ett alldeles eget hus att få göra julfint. Mr och jag har bestämt att vi ska ha julgran i år. Det känns galet vuxet. För att inte tala om mysigt. Åh vad det är härligt att vara en familj. 

Jag får ofta kreativa idéer och roliga hittepåtankar. Det liksom bubblar i mig och jag drar i väg i tankarna. Det är en egenskap jag gillar med mig själv – att jag är en idéspruta. Jag tror att många människor har hittepåtankar och roliga idéer. Ni vet många drömmar och mål i livet. Jag tror att många av de här tankarna och idéerna aldrig blir till verklighet. Och det är ju litet synd kan jag tycka.

För mig brukade det vara så att jag inte riktigt löpte linan ut för att jag sällan vågade fråga. Det finns alltid en risk med att fråga för en kan få ett nej. Och det där nejet kan vara otroligt skrämmande och så fort rädslan kliver in har den tendens att ta död på kreativiteten. Då är det lättare att sluta tänka kreativa tankar och lägga ner alla sina spännande idéer. För har en inte riskerat något kan en heller inte misslyckas – och misslyckande kan kännas ofantligt farligt. För att inte tala om otäckt och självförminskande.

Jag har lyckligtvis lärt mig att trycka tillbaka den där rädslan när den kommer. För ibland kommer den och då tvivlar jag på mig själv. Men det blir inte så mycket av livet om jag ska vara rädd. Mål blir inte uppfyllda och drömmar blir aldrig till verklighet. Därför frågar jag även om det känns svårt, jobbigt och litet otäckt. Jag försöker bolla fram något kreativt och ibland blir det ett ja – andra gånger ett nej.

Ett nej är inte farligt. Ett nej erbjuder bara en annan riktning på vägen. Våga fråga! Och du, om du vågar fråga och faktiskt får ett nej då och då: be inte om ursäkt för dig själv. Aldrig aldrig. Att få ett nej på vägen är inte att misslyckas och du är inte misslyckad. Det måste du lova mig att du kommer ihåg. 

IMG_2813-0

2 tankar om “För varje nej du får på vägen är du närmare ett ja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s