Augustimålen – check!

När min föräldraledighet började lida mot sitt slut och jag började tänka uppstartstankar satte jag mig ner och gjorde en målkarta över de månader som är kvar av året. För mig är målsättning och konkreta to do-listor mitt bästa verktyg för att få saker gjorda. Det är lätt hänt att det annars blir saker som hänger i luften. Drömmar som bara dröms. Och jag vill ju framåt.

På augustilistan stod allt sådant som kändes viktigt för att kunna börja driva verksamhet. Registrera firma hos Bolagsverket, registrera skatt och moms hos Skatteverket, lära mig grunderna i företagsekonomi, börja bygga en ordentlig hemsida, bli företagskund hos banken och så vidare. LEVA LÄNGE är nu registrerad som enskild firma hos Bolagsverket och jag har nu en godkänd F-skatt – två mål som känns både viktiga och stora.  Jag lär mig dagligen om fakturering, bokföring och dylikt men det är givetvis en kunskap som också kommer med erfarenhet. Men erkänn, allt som har med ekonomi och pengar känns typ otäckt. Jag fick tips om en himla bra revisor att anlita men till en början behöver jag  lära mig grunderna för att förstå vad jag får och inte får göra.

Hemsidan är absolut det som har varit mest tidskrävande och kräver mycket pill och fix. Mitt mål var att vara up and running mycket tidigare, men tiden har liksom inte räckt till. Snart är jag i hamn även där och det ska bli roligt att se vad ni tycker. Under tiden finns all information om mina tjänster i flikarna här på bloggen.

Tack vare Hotell Ronja har jag nu också ett eget arbetsrum. Där hänger jag idag och gör dagens jobb. Det känns som att jag leker kontor, men det är ju helt på riktigt. Det är verkligen superfint och jag har till och med egen toalett och dusch. Jag påminner mig om att det är en dröm som har blivit verklighet. Att få leva sin dröm – vilken ynnest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s