Grön smoothie med spenat och mango

God morgon sötnosar!

Nu går jag in i tredje veckan utan träning. Vi får hem nya baciller var och varannan dag och när det känns som att en förkylning är på upphällning kommer nästa. Det går liksom runt i hemmet och vi turas om att ha ont i halsen. Jag har inte ont i halsen (peppar peppar!) nu och hoppas att jag ska kunna träna åtminstone något pass i veckan.

Rastlösheten i kroppen börjar bli riktigt påtaglig och känslor som jag är van att få utlopp för genom träning stoppas istället lite på hög. Jag accepterar att jag inte har haft möjlighet att träna, men givetvis börjar det bli tråkigt. Det sticker jag inte under stol med. Som jag skrev förra veckan är balans i tillvaron viktigt och en går inte upp i vikt för att en inte tränar en period mer automatik, men däremot känns det viktigt att kosten är balanserad och snäll mot kroppen. Jag känner att jag riktigt behöver boosta min förkylningskropp med schyssta råvaror med mycket näring, vitaminer och mineraler för att den ska kunna bli frisk och motståndskraftig.

På morgonen dricker jag nu färsk ingefära och citron i hett vatten. Något jag strävar efter att göra dagligen, men har haft en period när jag har kommit ur den rutinen. Jag har druckit aloe vera för magens skull en tid istället. Jag ska också minska ner på kaffe (igen!). En kopp på morgonen på jobbet, i övrigt dricker jag grönt te.

Till frukost idag: grön smoothie med spenat och mango. Spenat är fullproppade med K-vitamin, A-vitamin, C-vitamin, kalium, magnesium och selen. Ett ägg till det och jag är mätt och nöjd ett par timmar framåt.

img_0066

DU BEHÖVER

En stor näve bladspenat
1 dl fryst mango
½ päron
basilikablad
3 dl mandelmjölk/havremjölk
1 tsk vanilpulver
1 fikon om du vill ha det lite sötare

Skär päronet i bitar och mixa till en slät smoothie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s