God fortsättning

God fortsättning kompisar!

Min jul har varit intensiv. Fyra julaftnar och en kalkonmiddag (årets höjdpunkt!) och det tog sannerligen på krafterna. Samtidigt gav det energi på det där sättet som det gör att vara tillsammans med människor en tycker om.

Jag har känt mig rik. Inte för att jag har fått en massa fina julklappar (för det har jag också fått) utan för att jag har så mycket fina människor omkring mig. En stor familj, många vänner och fantastiska människor som bryr sig. Det är det inte alla som har.

Siribarnet har lekt och lekt och lekt och glädjen i hennes ögon har varit helt priceless. Inte så mycket för att hon gillade att få paket utan för att hon har haft otroligt roligt. Hon har varit omringad av människor som älskar henne, som ger henne uppmärksamhet och som har tålamod som aldrig tar slut. Var hon än har vänt sig har det funnits en famn och någon att leka med. Det är väl sådant en vill ge sitt barn mest av allt tänker jag.

För tredje året i rad blev det inget juldagsgalej för min del, men däremot har jag fått till roliga och svettiga träningspass med extra energi. Inte en enda gång har jag klämt i någon kolhydratsfylld kärleksval och tänkt att jag måste straffträna för att kompensera all julmat. Nej. Jag har njutit av god mat och tränat med kvalitet. Precis så som jag vill ha det.

img_1258

Igår kväll träffade jag mina vänner på Bubbel och babbelkväll på Stadshotellet. Vi kom fram till att det var precis vad vi ville göra; en kväll där en får gör sig lite schnygg, dricka lite gott och prata, prata, prata. För oss småbarnsmorsor slog det juldagsgalej med hästlängder även om vi troligen hade kunnat stanna kvar i flera timmar efter stängningsdags.

img_1336img_1338

Inte många dagar kvar på 2016 nu. Jag har planerat ett nyårsinlägg och ett bokslut på 2016. Därefter riktar jag blicken framåt mot 2017 och sätter tänderna i allt det nya som väntar mig. Idag har jag haft överlämning med Tove, som ska ta över min tjänst på skolan, och samlat på mig en hög med rättning som jag behöver ta tag i de kommande dagarna. En sista dans med rättningshögen och därefter är jag helt redo att släppa skolans värld för en tid framöver. En sista ångestfylld stund med rättning och därefter får jag ägna mig åt annat. Jag ska försöka leva som jag lär och se till att göra det jag behöver göra när jag behöver göra det så att jag kan göra det jag vill göra när jag vill göra det. Sen är jag klar och det känns förbaskat bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s