Ta vara på möjligheten när den dyker upp

 

God fortsättning allra käraste ni!

Jag hoppas att ni firade nyår med människor ni tycker om. Jag hade en superhärlig afton med god middag, intressanta samtal och mycket skratt. En av de bättre aftnar jag har firat faktiskt. Siribarnet sov inte särskilt bra och fick vara vaken vid tolvslaget. Hunden Sam och raketerna var troligen det bästa som har hänt i hennes lilla liv.

För er som inte hade någon att fira med: det blir nytt år ändå. Jag har firat nyårsafton två gånger helt ensam och även om jag var ofantligt bitter över det åtminstone ett av tillfällena var det egentligen inte så väldans farligt. Just där och då kände jag mig ensam och utanför, men i själva verket var det inte en stor grej. Det blev nytt år ändå och det kommande året blev bra mycket bättre än det föregående. Ibland kan ju ett nytt år bli just den där nystarten och omstarten som vi tidvis behöver. Ett oskrivet blad. En ny chans. Ta i så fall vara på den. Släpp taget om det som har varit och gå vidare. Spill inte din dyrbara tid och kraft på att älta sådant du inte kan förändra. Skapa en tillvaro som du trivs med.

Ta vara på möjligheten när den dyker upp. Vänta inte. Det handlar om att förändra invanda beteenden och om du hela tiden skjuter upp chansen till förändring kommer du inte att komma vidare. Du kommer inte att utvecklas. Om du hela tiden väntar på att det ska kännas så där ett hundra procent och gör tröskeln för hög för att sätta igång innan du agerar är risken stor att du aldrig kommer till skott. Om du tänker efter har du väntat länge nog. Det är dags att ta steget. Kom till skott.

Ta steget. Det är inte förrän du har tagit det där första steget som du vet vad det andra steget blir. Du kan tänka hur mycket som helst men tankar är inte verklighet. Det är bara tankar. För att det ska bli verklighet behöver du agera. Du behöver göra.

Mitt mål det här året är att fortsätta ta vara på möjligheterna när de dyker upp. Att inte vänta på att allting som på ett magiskt sätt ska falla på plats och tro att det finns pusselbitar som jag måste pussla på plats. Allting blir precis så som det ska vara när jag litar på processen, tar en sak i taget och tar vara på de möjligheter som dyker upp. Om det känns rätt i magen vill säga. Annars tackar jag nej. Jag ska göra saker för min egen skull och inte för att vara andra till lags. När det pirrar i min mage och känns lite nervöst är det ett gott tecken, men när jag får en ångestklump i magen är det inte rätt för mig. Den känslan, är för mig, väldigt viktig att hålla isär. Fjärilar i magen är ett pris att betala för att få vad jag vill ha medan ångest i magen är något annat.

Vad ska du fokusera på det här året?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s