Typ lika bra som parterapi

På onsdagar, varannan vecka, kör vi plockracet hemma hos oss. Ser ni hur himla fint och iordningplockat det är?

 

img_1409

Vet ni hur ovanligt det är att vi har det så fint och iordningplockat? Alltså mycket ovanligt. Jag vet inte hur det är med er, men vi har dagarna fyllda med så mycket annat än städning. Städning är en sådan sak som jag prioriterar bort. Jag har liksom inte tid att spilla min kraft på att hålla på att slipa på ytan. Det är inte det att jag inte vill ha det fint och städat. Det är bara det att med jobb och barn och fritid blir det inte särskilt mycket tid kvar och jag vill hellre umgås med mitt barn och Mr när jag är hemma. Jag är ju trots allt borta en del kvällstid och jag kan inte och vill inte försöka vara ett hundra procent överallt. Städning är något jag väljer att inte lägga så mycket tid och energi på.

Lösningen för oss är städhjälp. Verkligen en lyx  i vardagen, men något vi kom överens om att vi hellre unnar oss än massa onödiga prylar som vi egentligen inte behöver. Vi får mer tid att umgås med varandra och vara närvarande föräldrar. Vi behöver inte bråka om vem som städar och inte städar (läs jag). Alla är nöjda och glada och ibland hinner vi istället hångla i soffan på kvällarna.

Alla småbarnsföräldrar vet vilket kaos det blir med leksaker och böcker och djur och kritor och allt annat som dras fram. V a r j e dag. Jag kan plocka ihjäl mig. Fast jag gör det inte. Det ser ut som en knarkarkvart hemma hos oss (utan knarket förstås) för det mesta men jag är helt fine med det. Det är en period av livet och vi blir inte lyckligare för att vi har ett välpolerat hem. Däremot är det superskönt och vardagslyxigt att vi faktiskt har möjlighet att låta någon annan städa vårt hem varannan vecka. Det underlättar så himla mycket. Däremellan är det givetvis kaos, men det är åtminstone inte fullt så skitigt som det skulle vara annars. Vi valde ett nystartat företag, SA Städservice, som använder ekologiska produkter (viktigt för mig) och är verkligen nöjda. Typ lika bra som parterapi.

Nu ska jag njuta av mitt fina vardagsrum plus hela dagen i morgon innan kaoset infinner sig i morgon igen. Prima ballerina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s