Låt inte rädslan för vad andra ska tycka hålla dig tillbaka

Prestationsångest. Självkänsla. Oro och osäkerhet. En strävan att vara som alla andra. Att passa in. Att vara till lags. Rädslan för vad andra ska tycka och tro – vilket troligen är den vanligaste rädslan. Vi är så satans rädda för vad andra ska tycka om vilka vi är och vad vi gör. Det har drivit mig i många, många år och just den rädslan har hållit mig tillbaka.

img_1548

Jag brukade vara så otroligt osäker. Orolig. Rädd för att inte passa in, och jag gjorde saker som jag egentligen inte ville för att bli omtyckt och uppskattad. För att jag trodde att det förväntades av mig. Det mådde jag inte särskilt bra av och det hindrade mig från att vara den jag egentligen är.

Ju större steg du tar, desto fler åsikter kommer du att utsättas för. Ibland från andra människor. Ibland från rösterna i ditt eget huvud. Röster som är självkritiska och elaka. Röster som talar om för dig att du inte duger som du är, att du är värdelös och att du inte kan göra allt det där som du drömmer om. Ibland kan det räcka med en liten kommentar från någon i din omgivning för att hela din värld ska börja gunga. Du kan ha bestämt dig för att göra något, ta på dig något, säga något som helst plötsligt känns fullkomligt idiotiskt för att någon ger dig en kommentar. Då blir du liten, feg och rädd. Då gör du inte de där sakerna som du är ämnad för att göra. Du håller tillbaka och du blir något som du egentligen inte är.

För att få vara den du är fullt ut och för att lyckas med det du vill göra behöver du härda dig själv. Håll i, håll ut. Det kan kännas svårt och otäckt, men på andra sidan inser du att det var du själv som skapade känslorna som gjorde att det kändes så. Att det inte var verklighet. Ju större steg du tar, desto mer trygg i dig själv behöver du vara för åsikter kommer aldrig att ta slut. Varken andras åsikter eller dina egna. Ta det inte på så stort allvar. Landa i att du redan är perfekt och att det inte finns något att vara rädd för. Släpp tankarna som du själv skapar i ditt eget huvud. Släpp taget och låt varken dina tankar eller andra människors åsikter hindra dig från att vara den fantastiska människa du redan är.

Börja någonstans. Bara ett första steg. Ett, två. För du vill inte att andras åsikter ska hindra dig, eller hur? Vill du sluta utvecklas och känna dig missnöjd med dig själv för att andra människor tycker någonting om det?

Jag skulle inte tro det. Hitta människorna som stöttar dig och inspireras av dem som har gått vågen före. Ta steget. Ett, två. Vänta inte. Andas och låt foten röra sig framåt. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s