Egen erfarenhet om magmuskeldelning gör det lättare att inspirera och motivera andra

Den här veckan har bara rusat förbi och vips är vi inne i mars. Igår firade jag och mina cykelkompisar fössta tossdan i mass. Snacka om uppladdning inför Vasaloppsspinningen på söndag. Jag får alltid så mycket energi av att instruera spinningklasser. Efter den senaste förkylningsperioden känner jag mig tillbaka på banan igen. Förra veckan tränade jag fyra pass och kroppen svarade fint. Den här veckan tränar jag fem pass inkl fyra timmar cykel på söndag. Jag är riktigt laddad.

Jag märker att kroppen har blivit mycket starkare den senaste tiden och att jag nu som först efter graviditeten kan trycka på lite extra. Jag vill påstå att jag är starkare i kroppen nu än vad jag någonsin har varit och att jag har bättre kroppskontroll än vad jag någonsin har haft. Det är ganska fränt faktiskt. Rätt kunskap och rätt träning gör så mycket.

Jag har ju fått jobba mycket för att kunna kontrollera mina delade magmuskler och det har begränsat mig. Dels för att jag faktiskt har varit rädd för att göra mig illa, men också för att jag har känt att förmågan att hålla delningen under kontroll har varit just begränsad. När jag blir trött påverkar det hur jag kan arbeta med kroppen. Vissa dagar drömmer jag om en diastasoperation medan jag andra dagar känner att det fungerar helt bra. Med rätt träning går det bevisligen framåt och jag tränar ju för funktion och för livet – inte för snabba resultat eller enbart för att se ut på ett visst sätt. Det är just det jag pratar mycket om under mina Mamma Baby-pass; att funktion går före form och att genom att investera i tiden det tar att träna kroppen på rätt sätt kan vi längre fram belasta kroppen och faktiskt göra mycket av det vi vill. Att jag själv har erfarenhet av magmuskeldelning och att ta en sak i taget gör det lättare att inspirera och motivera andra kvinnor till att jobba med kroppen på rätt sätt. 

img_1914

Idag jobbar jag hemifrån. Jag har mycket att checka av på listan så det blir produktivt. Siribarnet sov hela natten och jag känner mig riktigt utvilad. Numera sover hon hos oss varje natt och den senaste tiden har det varit fler bra nätter än dåliga nätter. Sömn gör otroligt mycket för välmåendet och energin. Jag minns knappt hur överjävligt trög jag var när hon sov som allra sämst (vilket var en l å n g period!) samtidigt som jag minns hur dränerande och jobbigt det var. Att jag inte började knarka är ett under.

Happy fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s