En hälsning till Cilla 2018

Den senaste hälsningen från mig själv var från Cilla 2015 till Cilla 2016. Någon hälsning till Cilla 2017 fick jag nog aldrig ner på pränt. En kan väl säga att mitt skrivande är något som fått lida för att jag blev egenföretagare och bytte jobb. Något som egentligen är bra eftersom prestationsprinsessan som jag brukade vara troligen hade försökt att göra precis allting på en och samma gång. Hade jag inte prioriterat och plockat bort saker under mitt första år som egenföretagare hade det troligen inte varit mycket kvar vid det här laget. Jag hade kraschat rakt in i väggen och legat som en blöt fläck på golvet.

I september 2015 förutspådde jag 2016 skulle bli året när vinden vände. Att jag skulle bana väg och skapa möjligheter. Att jag skulle genomföra mina planer och fortsätta rocka som kapten på min båt. Att jag var cool som vågar jaga mina drömmar. Att en trygghetsnarkoman aldrig vinner. Inte visste jag då att jag ett år senare skulle driva mitt eget företag och än mindre att jag två år senare fortfarande skulle göra det, få det att gå ihop och dessutom bytt läraryrket mot att på heltid på jobba med träning och hälsa – både som egenföretagare och anställd. Jag tror att Cilla 2015 hade behövt nypa sig i armen för att fatta att det är sant. För det är ju sant och det är faktiskt coolt.

För att hålla traditionen vid liv kommer här en hälsning till Cilla 2018. Brevet publiceras idag för att sedan dyka upp igen som en påminnelse och en hälsning nästa år.

Kära Cilla,

Du har gift dig, så himla häftigt! 34 år har du också hunnit bli. När du var 18 år tyckte du att 34 år var hysteriskt gammalt, men idag vet du att det är ingenting. Du åldras med stil. Livet blir bättre för varje år som går, precis som ett fint vin. Jag hoppas att bröllopet på Mallorca blev precis så som du önskar och att det var en oförglömlig dag och resa. Jag hoppas att dina närmaste vänner, familj och släkt var där för att fira med dig. Jag vet att du alltid har drömt om ett pangstort bröllop med precis alla du känner, men jag tror att du tog rätt beslut som satte Siri främst och valde en dag där hon kunde få vara delaktig. Jag tror att det var alldeles fantastiskt underbart att gifta sig på en strand och att du var en strålande vacker brud. Jag tror att din mamma grät och att din pappa avbröt i talen. Jag tror att dina brudtärnor gjorde en kärleksfull insats. Jag tror att du aldrig någonsin har älskar Mr så mycket som där och då.

2016 och 2017 var två år när det hände mycket. Både privat och jobbmässigt. Tänk att du verkligen tog steget att förverkliga dina drömmar och tänk att det blev så bra. Det ska du vara stolt över. Ta inte den framgång du upplever för givet. Var ödmjuk inför att du har möjlighet att arbeta med det du brinner för. Ibland tror jag att allting snurrar på så fort i din värld att du glömmer bort hur satans lycklig och tacksam du är för att få göra det du gör. Sakta ner lite i bland. Uppmärksamma, ta in och landa. Du är precis där du ska vara.

Jag vet att du ibland tampas med att få ihop allting. Vardagen, familjelivet, kärlekslivet, jobbet, träning och allt annat omkring dig. Det vill otroligt mycket. Det är en fin egenskap att för att få saker gjorda och du bangar inte för utmaningar, men ibland – ibland är det också väldigt viktigt att backa bandet och göra en sak i taget. Du har blivit bättre på det de senaste åren, men tidvis behöver du fortfarande påminna dig om att du inte behöver vara stark och bäst. Du behöver inte alltid säga ja och allting behöver inte alltid göras på ditt sätt. Det finns många andra sätt som också är bra.

 

Det här är mina förhoppningar för 2018.

Blanda och ge med din tid. Det är tillåtet att jobba mycket, grotta ner sig i det en brinner för och ä l s k a det en gör men se till att återhämta dig mellan varven. Intensiva perioder kräver lugnare perioder, återhämtning och vila. För att snurra på behöver en sakta ner och landa.

Pussa din kille, så ofta du kan. Det är normalt med dagar som är tyngre än andra när en lever i en långvarig relation och ibland vill ni vrida nacken av varandra, men för det mesta älskar ni ihjäl er på varandra. Som en god vän sa till dig: det är tur att lusten är större än nöden. Jag tipsar varmt om dejtkvällar. Två vuxna människor på tu man hand är inte alls en dum krydda i vardagen.

Du är ju lite skomakarens barn när det kommer till din egen träning. Fast också skomakaren för andra. Träna sådant du tycker är roligt, men våga testa nya saker. Du gillar ju progression men får lite panik av scheman (trots att du gör himla bra upplägg till andra). Fundera ut något bra rebellplan som du knyter ihop med lite lagom. Cykla, spring och lyft grejer. Och träna lite mer tillsammans med andra. Det ger dig lite extra umf.

Ett köpfritt 2018. Det låter ju lite knasigt med tanke på utgifterna som väntar med bröllopet och hela den karusellen men jag tänker i allmänhet. Jag tänker mig mer genomtänkta köp och mindre spontana infall. Du har en hel garderob med människokläder som du nästan aldrig använder: gör det istället för att köpa nytt. Du har skor, vinterkläder och träningskläder. När du tänker efter är det inte mycket du behöver. Ta tre månader i taget. Kör genomtänkt och inte mer. Jag tror att du kommer att upptäcka att du sparar mycket pengar.

Gå och lägg dig i tid. Jag vet att det är svårt att komma i säng ibland men eftersom ni inte är förskonade från uppvak på natten och ett barn som behöver mycket närhet och kärlek även på natten behöver du din skönhetssömn. Barnet kan sova i er säng något år till. Det gör faktiskt ingenting (men kom ihåg dejtkvällarna då och då).

Njut av din bröllopsdag men också av att planera den. Förhoppningsvis ska du bara gifta dig en gång (annars får det bli rådhuset för det är för dyrt att göra det flera gånger!) så se till att leva ut vägen dit. Gör det inte till ett stressmoment utan ha roligt på vägen. Du gifter dig med den bästa människan du vet. Tänk, vilken grej!

Det var allt för den här gången. I det stora hela tror jag att 2018 handlar mer om balans och familj och det lilla i livet, snarare än om karriär och utbildning. 2017 var ett utvecklande år, men också ett utmanande år. 2018 kan snurra lite mindre fort. Allt har sin tid. Gå din egen väg, du är sjukt bra på det. Fira dina framgångar. Vi har alla våra haters så lägg inte tid på löst skvaller och skitsnack. Du rockar, kaptenjävel ❤ 

Kram Cilla från 2017

Lämna en kommentar