TRÄNING SOM GLÄDJE OCH MAT SOM ENERGI

För mig handlar träning om glädje. Det ska vara roligt att röra på sig! Jag har haft en ganska brokig bakgrund fram till den syn och inställning till träning och hälsa jag har idag, men jag är otroligt tacksam för de erfarenheter jag har i bagaget. Min favoritplats på jorden är gymmet. Där laddar jag om batterierna och får ny energi. Under många år var min främsta träningsform löpning. Den stora drogen i livet. Ett sätt att fly från vardag och verklighet. Ett sätt att rensa huvudet. Mer än något annat älskade jag känslan när ben och huvud samarbetade.

Numera springer jag inte lika mycket som förr utan ägnar mig åt en variation av jobbiga och roliga pass på gymmet där jag försöker kliva utanför bekvämlighetszonen för att utvecklas. Jag tycker att det är roligt att variera träningen och gillar att utmana mig själv till att testa nya upplägg. När jag springer gör jag det utan prestige; för att det är roligt och för att det ger mig energi. Bäst tycker jag om att springa i skogen men jag gillar också snabba svettintervaller på löpbandet.

Under många år har jag arbetat för att hitta balansen i kosten. Med mat som självmedicinering för ångest, låg självkänsla och känslighet för socker har jag haft en skev relation till mat. Jag har aldrig haft en uttalad ätstörning, men däremot har jag haft en störd relation till ätandet; ett ätstört beteende. Lyckligtvis har jag arbetat med det destruktiva beteendet och hittat ett mer balanserat och hälsosamt sätt att förhålla mig till mat.

Idag tror jag på att arbeta inifrån och ut, och inser mer och mer värdet av att välmåendet kommer inifrån. För att ha bättre balans i tillvaron tror jag på att ge kroppen schysst käk; så mycket ren och naturlig mat som möjligt. Det var framför allt en krånglig mage och IBS-diagnos som fick mig att på riktigt börja experimentera med kosten. Jag tog klivet från sockerträsket och ut ur bekvämlighetszonen. Mat är inte en fiende; mat är en kompis som gör kropp och glad och kvick. Jag strävar efter att äta sådant som gör att jag mår bra. Mat som ger kroppen energi för att orka träna och vara pigg i vardagen. Mat som är bra för hälsan.